Емил Димитров: Новите правила за пазара на горивата са антикорупционни
Ясно е, че ще има огромен натиск върху нас, коментира депутатът от ОП
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
Емил Димитров - Ревизоро
Снимка: Ладислав Цветков

Проект на промени в Закона за горивата, внесен от Емил Димитров – Ревизоро от Обединените патриоти и група народни представители, предизвика обвинения в лобизъм в полза на големите търговци на горива и опит малките да бъдат извадени от пазара.

Андрей Делчев: Има генерален проблем в системата за контрол на акцизни стокиБългарската акцизна централизирана информационна система е приета с множество недостатъци през май 2013 г. и чак тази пролет може да се очаква тя да получи адекватно ниво на защита. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на Българската петролна и газова асоциация

Този проект е на седем министерства и 14 институции, и шест години никой не смее да го внесе, това е най-антикорупционния закон за последните 20 години. Този коментар направи Емил Димитров в предаването „Тази сутрин”.

По думите му по новите правила право да търгуват с горива ще имат всички, които са го правили до момента.

Според депутата от Обединени патриоти единственото ограничение за търговците на едро е, че те ще трябва да имат висше образование и 5 години стаж. През тях все пак минават горива за 5-6 млрд. лева, посочи той. 

горива, графики

Димитров обяви, че в момента има в момента има 2800 регистрирани и 7000 нерегистрирани бензиностанции. Нерегистрираните ще имат 6 месеца да го направят по новия закон.

горива, графики

Изискванията за стаж и банкови гаранции за собствениците на бензиностанции и на камиони за горива целят да не се прехвърля бизнесът на малограмотни и малоимотни граждани, които не могат да бъдат глобени, уточни депутатът. По негови изчисления гаранцията е две кафета на ден.

горива, графики

6 години седеше този закон и сега е време да се прояви смелост по време на председателството на ЕС. Ясно е, че ще има огромен натиск върху нас, коментира депутатът от ОП.

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре