Екатерина Захариева: Кабинетът в оставка остава зад проекта на Бюджет 2017
„Агнешките главички" вероятно е проектът на Радан Кънев. Нямам предложение за нов служебен кабинет, каза правосъдният министър в оставка
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 5
    6
Екатерина Захариева
Снимка: Ладислав Цветков

Правосъдният министър в оставка Екатерина Захариева заяви, че правителството остава зад проекта на бюджет за догодина, който са предложили.

Тя отбеляза, че има риск бюджетът да не бъде приет, но изтъкна, че кабинетът в оставка стои зад политиките.

Захариева допълни, че ако след оставката на кабинета „Борисов” има ново правителство, то може да предложи корекции по парите за 2017 г.

Правосъдният министър в оставка заяви, че няма предложение за участва в трети служебен кабинет.

Тя подчерта също, че няма оферта и за служебен премиер и е несериозно да отговоря дали би приела. Призна обаче, че по-скоро би отказала, защото е била два пъти в служебни правителства и никак не е било лесно.

Лобита в кабинета „Борисов” 1 и „Борисов” 2 не съм усетила. Нито съм усетила натиск на кръга „Кой”, нито съм усетила натиск на кръга „Капитал”, подчерта още Захариева.

Абсолютно съм оставена сама да предлагам законите и съм получила пълната подкрепа, категорична беше тя.

Според нея след загубата на президентските избори премиерът в оставка Бойко Борисов не се държи като обиден, а действа отговорно.

Тя предположи, че с думите си за „агнешките главички” Борисов има предвид новата формация, която Радан Кънев анонсира. По думите на Захариева дясното се саморазбива.

Кои са „агнешките главички“?Ако загуби, ГЕРБ няма да участва във властта и пожелавам приятна игра на агнешките главички, заяви премиерът Бойко Борисов

Тя изтъкна, че Борисов и президентът Росен Плевнелиев не са си говорили чрез посредник и между двамата не е имало напрежение.

Теоретично е възможно да имаме два месеца кабинет в оставка, отбеляза още Екатерина Захариева, като изтъкна, че няма срок за връчване на първи мандат за съставяне на кабинет.

След като ГЕРБ и БПС казаха, че биха върнали мандат за правителство, Захариева каза, че би посъветвала държавния глава да връчи третия на Патриотите, защото те са трети на президентските избори.

  • 5
    6
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре