ЕК: Правителството се разграничи от Симеонов за Келер, случаят е приключен
Жан-Клод Юнкер говорил с българските власти след декларацията на НФСБ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 2
    7
Втори ден председателство
Снимка: Ладислав Цветков

За Европейската комисия случаят с агресивната декларация на управляващата партия НФСБ срещу евродепутата Ска Келер е приключен, защото правителството се е разграничило от собствения си вицепремиер (и лидер на партията) Валери Симеонов. Това стана ясно от изказване на говорител на ЕК, цитирано от БТА.

Миналата седмица Келер бе на посещение у нас, представи пространен доклад за корупцията у нас и се присъедини към протестите срещу строителството в Пирин. НФСБ реагира с декларация, в която определи евродепутата като „нагла и самонадеяна особа”, „зелена джихадистка” и ред подобни и по-лоши квалификации. Националистите поискаха тя да бъде експлулсирана, а самата Келер коментира, че никога и никъде по света не е била третирана по този начин.

Ска Келер за позицията на НФСБ: Тези думи са неподходящи за вицепремиерОт позицията на НФСБ се разграничи и Министерският съвет

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е говорил в петък и със Ска Келер, и с българските власти, посочи говорителят.

„Последва съобщение до медиите от Министерския съвет, което според нас изясни нещата. Затова за нас случаят е приключен - съобщението разграничи правителството от позицията на вицепремиера Валери Симеонов”, допълни той.

  • 2
    7
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре