ЕК финализира процедурата за 108-те млн. евро помощ за България
Разглеждат се и останалите 52 млн.
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер
Снимка: МС

Тази седмица се очаква да бъдат подписани грантовите споразумения по отпуснатите 108 милиона евро от ЕС за овладяване на миграционния натиск по границите на България. Това е заявил председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в писмо до министър-председателя Бойко Борисов, съобщават от правителствената пресслужба.

В резултат на интензивната съвместна работа плащанията ще бъдат осигурени без забавяне, включително и доставката на превозни транспортни средства, уточнява в писмото си Юнкер.

„Комисията за оценка в момента разглежда и допълнителната сума от 52 милиона евро европейска помощ. Целта ни е да гарантираме, че ефектът от подкрепата ще бъде почувстван максимално бързо. Разчитам на пълно сътрудничество от страна на България за гарантиране на успешно изпълнение“, пише председателят на Европейската комисия.

България получава исканите пари за охрана на границитеПърво 108 млн. евро, в следващите дни ще се търси механизъм за още 52 млн.

На 6 октомври еврокомисарят по миграцията, вътрешните работи и гражданство Димитрис Аврамопулос ще пристигне в България, за да участва заедно с министър-председателя Борисов в официалния старт на Европейската гранична и брегова охрана, отбелязва още Жан-Клод Юнкер.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре