ДСБ призова Бойко Борисов да подаде оставка
Премиерът демонстрирал "недопустима слабост"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 4
  • 4
    4
Радан Кънев

Нека Борисов поеме политическата си отговорност и подаде оставка след неизбежната изборна загуба, а не да хвърля държавата в хаос по време на кампания. Това се посочва в официална позиция на ДСБ, след като по-рано днес премиерът Бойко Борисов заплаши, че ще управлява без Реформаторския блок, ако не получава пълната подкрепа на дясното обединение.

До кризата се стигна, след като от РБ поискаха да бъдат преразгледани текстове в Изборния кодекс, които въвеждат спорното квадратче "не подкрепям никого". Министър-председателят заяви, че реформаторите „се правят на опозиция”.

Премиерът заплаши реформаторите с преформатиране на коалициятаИли реформаторите ще дойдат и ще се държат точно, или повече с тях няма да се занимавам, категоричен беше премиерът

Според „тъмносините” е „опасно, срамно и политически недопустимо” да се дестабилизира държавата с предизборна цел. „Заплахите срещу политически опоненти, бягството от парламентарен дебат и ограничаването на изборните права на българите в чужбина са свидетелство за недопустима слабост на премиера в кризисна международна обстановка”, пишат от ДСБ.

Те призовават партийните лидери и министрите от РБ „да гарантират стабилността и сигурността в страната, като се включат активно в кампанията на Трайчо Трайков, а не в партийни договорки с ГЕРБ”.

  • 4
    4
Още по темата
4 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре