Националното съвещание на ДСБ подкрепя решението на Националното ръководство за излизане в опозиция. Това се казва в резолюция на Националното съвещание на Демократи за силна България.

Започва се и подготовка на нов десен проект, който да е алтернатива на мнозинството ГЕРБ, ДПС и АБВ. В резолюцията пише още, че в рамките на 43-то Народно събрание, депутатите, членове на партията ще бъдат част от ПГ на Реформаторския блок.

„Отворени сме за диалог с нашите партньори от РБ и посочихме линиите на поведение, които няма да прекрачим” се посочва още в резолюцията. Те искат блокът да посочи своите граници на допустим компромис в рамките на сегашното управление.

„Трябва да гарантираме, че следващият президент ще упражнява независимо правомощията си в сферите на правосъдието, службите за сигурност, външната политика и отбраната”, допълват от партията.

По думите им те ще издигнат кандидат, който да е алтернатива на „сговора на ГЕРБ, ДПС и АБВ в управлението на тези сфери”.

По-рано днес лидерът на партията Радан Кънев обяви, че „без ДСБ модерен десен проект в България не може да има”. Според него ДСБ не може да си позволи повече толеранс.