ДСБ обяви, че излиза от Реформаторския блок (РБ) заради категоричното разминаване на позициите с останалите партии. Предстои нов десен проект. Това заяви в парламента лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Той не уточни кога ще бъде формиран този проект и посочи, че иска да изчака кога ще са предсрочните или редовните парламентарни избори.

"След резултата от референдума думата партия ще промени изключително много значението си. Да се говори за нови партии в момента е белег на скъсана връзка с реалността. Очевидно е, че в България ще има много засилен мажоритарен елемент в изборите. Очевидно е, че партийното финансиране ще трябва да бъде ограничено", коментира Кънев.

По думите му независимо, че референдумът не е задължителен, ако българските политици пренебрегнат волята на над 3 млн. души, те ще престанат да бъдат политици. Според Радан Кънев всички български партии - от най-малката до най-голямата, ще трябва да се реформират из основи. Видяхте, че прочутата партийна машина на Цветанов се счупи като каруца на каменист път на първия тур на изборите, коментира лидерът на ДСБ.