Лидерът на ДПС призова премиера час по-скоро да се освободи от Патриотичния фронт, в противен случай догодина ни чакали предсрочни избори. Лютви Местан обяви, че партията му би подкрепила кабинет само на ГЕРБ, Реформаторите и АБВ, без условие за участие във властта.

След като сравни възродителния процес с Пражката пролет и поиска той да бъде вкаран в учебниците по история, на възпоменателен митинг в родопското село Могиляне, Местан поиска от премиера нов кабинет.

„Трябва час по скоро да се освободите от този воденичен камък, който се нарича Патриотичен фронт. В противен случай това управление не само няма да бъде успешно, не само няма да бъде реформаторско, това управление е обречено на провал”, заяви Лютви Местан.

От София патриотите припомниха, че всъщност не участват в правителството.

„Г-н Местан, който обича да говори за толерантност, това което е наприказвал, не е много толерантно към празнуващите християни, нека докато ходи на лов да си помисли защо след 25 години във властта никой не харесва ДПС”, каза лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Местан нападна и реформаторите, но не ги извади от бъдещата власт: „Когато става въпрос за отношенията Патриотичен фронт - Реформаторски блок, нямам основание да говоря за ценностна несъвместимост. Обратно - съвместими са си ценностно. Лика прилика са си

Лидерът на ДПС заяви, че кабинет без патриотите би получил подкрепата на ДПС, без условие за участие в управлението .

Снимка: БГНЕС

Въпреки че вече е глобяван за агитация на майчин език, Местан не пропусна да го използва отново в Могиляне

Казусът с глобите за агитация на майчин език влиза в Европарламента след нова година, а Местан се закани да търси правата си в Страсбург.