Лидерът на националистическата партия ВМРО-БНД Красимир Каракачанов определи нападението срещу Ахмед Доган като „бунт на част от турската общност в България срещу тяхната политическа партия”.

По думите му, „така нареченият опит за атентат” е „абсолютно битов случай”, предаде БТА.

„Ние осъждаме този опит за физическо насилие, защото политическите проблеми не могат да се решават с насилие,” заяви националистическият лидер, но подчерта, че според него ДПС има вина за деинтеграцията на етническите турци в българското общество.

Красимир Каракачанов смята, че турското население живее изолирано, и упрекна ДПС, че капсулира малцинството, а определя „битовия случай” като анти-ДПС продукт.

„Това не е вярно. ДПС веднага спекулира с темата на етническа основа и това показва, че партията е етническа,” твърди лидерът на ВМРО.

Той е убеден, че ДПС „мародерства в българския политически живот", защото от 23
години на преход почти 12 години е била във властта. Каракачанов направи предположение, че нападението срещу Доган не е организирано от ДПС.

Веднага след нападението срещу Ахмед Доган от ръководството на партията определиха заплаха за демокрацията в България и Европа акта на 25-годишния Октай Енимехмедов.

Премиерът Бойко Борисов предупреди политиците са бъдат по-умерени в изказванията си, подчертавайки, че нападателят е български мюсюлманин. -