Не зная дали парламентарната група на АБВ и политическото ръководство на АБВ винаги са на едно и също мнение. Това коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в студиото на „Лице в лице” по повод решението на лявата формация да излезе от властта.

По думите й хората на Първанов в парламента даже на последния коалиционен съвет не са имали никаква информация, че напускат властта, „което говори за разнопосочност на действията на политическото ръководство и парламентарната група”.

В същото време, Атанасова допусна и по-дълбок сценарий: „Може би вчерашното решение на АБВ е взето доста отдавна и просто впоследствие се търсеха причините”.

Според депутата, левите партии у нас се готвят за президентските избори и вероятно ще издигнат общ кандидат, който може да бъде и именно Калфин.

Тя не коментира кой ще е неговият заместник, но подчерта, че ако е Томислав Дончев или Тотю Младенов, парламентарната група със сигурност ще го подкрепи. По отношение на свършеното от бившия вече вицепремиер, тя напомни, че реформите в сектора му е нямало да се случат без гласовете на ГЕРБ.

Атанасова беше категорична, че не бива да се стига до предсрочни парламентарни избори заради сложната обстановка в региона и у нас. Тя отбеляза, че още „от момента, в който Реформаторския блок е в малко странно състояние” ГЕРБ са свикнали да не разчитат на депутатите, подкрепили в началото кабинета.

„Това не е нова ситуация, ГЕРБ доказа, че трябва да бъде балансьор, за да продължи управлението в името на държавата”, каза още Десислава Атанасова.

От думите й стана ясно и че кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ ще бъде обявена през юли.