Извънредното заседание в парламента се провали, БСП внасят подписи за втори опит
След три поредни опита да бъде събран кворум
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Парламент 11.03.16
Снимка: Ладислав Цветков

Извънредното заседание на Народното събрание претърпя провал, след като при три поредни опита кворум не беше събран. При първия опит се регистрираха 91 народни представители, след което беше дадена 20 минутна почивка.

При втория опит се регистрираха 96 народни представители. Партия ГЕРБ не се яви в пленарна зала за второ гласуване.

При третия се регистрираха 95 народни представители.

Депутатите се събират извънредно в петък"Ваканцията" около изборите може да се окаже само един ден

В дневния ред на извънредното заседание бяха включени три точки – за отмяна на гласуваната едномесечна ваканция на депутатите, за разискване на търговското и икономическо споразумение с Канада, както и дискусия за гласуването на българите в чужбина.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че от партията внасят 73 подписа с искане за свикване на ново извънредно заседание още тази сряда. „Съобразили сме се с желанията на колегите от другите групи за дневен ред”, допълни Нинова.

„Ако отново разиграват циркове, не дойдат или не се регистрират, призоваваме депутатите да си върнат заплатите”, каза Корнелия Нинова.

Премиерът Бойко Борисов се е срещнал с парламентарната група на ГЕРБ, за да вземат заедно решение какво да правят с извънредните събрания.

Колко пари ще получат депутатите за предизборната си ваканцияЗаплатата им се калкулира на база средното месечно възнаграждение в обществения сектор, но с добавки за участие в комисии, години стаж и... т. нар. безотчетни 2/3. Вижте колко прави това

По думите на председателя на НС Димитър Главчев работата на народните представители не се състои само в пленарни заседания. „Те имат работа и в комисии, както и обиколки в изборните си райони”, поясни той.

На въпрос дали ще бъде разгледан отново Изборният кодекс, Главчев допълни, че ако има инициатива би могло това да се случи преди изборите.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре