Депутатите от „Атака” и „Български демократичен център” („България без цензура”) са най-талантливите клоуни в 43-тото Народно събрание. Това заяви в предаването „Тази сутрин” по bTV депутатът от Реформаторския блок Димитър Шишков, чиято пламенна реч в петък направи впечатление, когато депутатите подкрепиха новото правителство.

Още тогава той нарече групата на „Атака” „онзи цирк „Балкански”, който пак се е настанил тук”, а после предложи на входа на парламента да се късат билети, за да се закърпи държавният бюджет.

„Аз се присъединих, за да няма цирк, защото искам да променя нещо. Това не е политика, не може да излизаш и да се изказваш, за да се харесаш само на своите спонсори. Парламентът е с ниско КПД”, коментира още Шишков, който е уролог по професия.

„Не може всички да разсъждаваме по този начин – не всички са маскари. Трябва отговорните и моралните хора, смятам, че съм такъв, да вземат нещата в свои ръце”, посочи още депутатът от Реформаторския блок.

Народният представител има черен колан по джудо. „Бях шампион, но това беше преди повече от 20 години. Спортът трябва да стане задължителен – възпитава дисциплина, а джудото е един страхотен спорт”, подчерта Шишков.

Мариана Тодорова, АБВ: Важен е пулсът на хората

„За мен е важен пулсът на хората – аз видях отчаяние и загуба на смисъл, нехаресване на живота в България”, коментира пред bTV депутатът от АБВ Мариана Тодорова, която влиза в 43 Народно събрание на мястото на избрания за министър Ивайло Калфин.

„Аз приемам всичко тук много отговорно”, увери депутатката, което е футуролог по образование. „Това е научно прогнозиране на бъдещето”, уточни тя.

Във връзка с поста на Калфин като вицепремиер по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Тодорова прогнозира няколко възможни сценария за развитие.

Много зависи от поведението на ГЕРБ, дали има реална воля за промяна, отделяне от егото на г-н Борисов. Аз съм оптимист, защото в целия свят има криза на лявото. Сливането не значи безпринципност – имало е леви политици, които са провеждали десни реформи и това се е оценявало добре”, обясни още Мариана Тодорова.