Когато в една политическа партия се обвиняват едни други в корупция, говорим за голям корупционен скандал. Това коментира депутатът от БСП Стоян Мирчев във връзка с уволнението на Мирослав Боршош като директор на НДК по искане на министър Лиляна Павлова и последвалото му връщане, съпроводено с отнемането на двореца от нейното ведомство.

„Г-н Боршош, зад когото застана Бойко Борисов, каза, че е имало натиск по част от поръчките, свързани с ремонта. От другата страна е Лиляна Павлова, която каза, че нещата не са наред с поръчките, с процедурите”, обясни Мирчев.

БСП поиска анкетна комисия да провери чии твърдения са верни. Според него е възможно да бъде сформирана такава след гласуване в пленарната зала, защото „това е мнозинство на сговора, на далаверата”.

„Нека не забравяме защо Лиляна Павлова не е министър на регионалното развитие. Когато се обявяваше кабинетът „Борисов 3” избухнаха скандали покрай АПИ и в последния момент беше обявен сегашният министър на регионалното развитие. Сега, покрай този корупционен скандал, вече не знам за кого ще отговаря. На Лиляна Павлова не й отнеха просто строителството, отнеха й сърцето на председателството”, подчерта депутатът.