Депутатите от АБВ не подозирали, че, гласувайки „за” новия заем в размер на 16 млрд. лв., действат в противовес с мнението на лидера си Георги Първанов. Това обяви пред bTV народният представител Иван Иванов. По думите му уважението към Първанов в редиците на партията е огромно и ще остане такова.

"Вносителят на предложението за дълга обеща от трибуната да коригира кредита с 2 милиарда лева", коментира Иванов. Той обаче отказа да отговори на въпрос дали вярва на финансовия министър Владислав Горанов. "Той е довереник на Народното събрание. Ние ако не си вярваме в коалицията, защо сме коалиция", попита риторично депутатът от АБВ.

Георги Първанов има мисия в българската политика и има време, за да я реализира, каза още Иванов на въпрос за оставката на лидера на АБВ. Депутатът сподели още, че се почувствал зле, когато Първанов обявил, че подава оставка. Двамата говорили по темата в продължение на 3 часа.

Първанов посочил, че няма как да не подаде оставка и се мотивирал, че в противен случай няма какво да обясни на жената в магазина, например. Иванов категорично заяви, че доверието на парламентартаната група на АБВ към Георги Първанов остава.

Гласуването на дълга в Народното събрание е победа за Цветан Цветанов. Това пък каза междувременно Георги Първанов пред в. "Преса". По думите му лидерът на парламентарната група на ГЕРБ е свършил много работа, за да убеди другите групи в парламента да приемат предложението на партията на Бойко Борисов.