Денят на будителите не помири и депутатите. От трибуната отново се стигна до обвинения, скандали и взаимни упреци. Спекулациите кой ще е новият здравен министър продължиха с пълна сила.

Денят започна със спекулации кой ще е новият здравен министър. Засега спряганите имена отпадат от сметките.

Патриотите са пас – казват, че Министерството на здравеопазването е грижа на ГЕРБ.

От ГЕРБ обявиха, че професор Николай Петров ще липсва на здравната система, след като е бил „отстрелян”. В свое разследване bTV разкри как докато е бил начело на ВМА проф. Петров е подписвал договори за обществени поръчки с близки до него и семейството му хора

Стана ясно, че от ГЕРБ подозират, че в случая със здравния министър Николай Петров им е бил заложен капан.

Цветан Цветанов
обяви в кулоарите, че чул слух как бивш вицепремиер от служебен кабинет обикалял здравни заведения и събирал информация за възможен вот на недоверие в сферата на здравеопазването.

Според Цветанов проф. Николай Петров не е знаел с кого живее на семейни начала неговата дъщеря

От ГЕРБ отново обявиха, че не се притесняват от вот в сферата на корупцията, защото хората не искали БСП и ДПС начело на държавата.

Денят финишира с остър сблъсък – да бъдат ли заличени имената на българските турци, дадени им насилствено по време на възродителния процес. Патриотите бяха против.
„Вие сте срам за парламентаризма, камък на шията, който ще потопи ГЕРБ. И понеже е Денят на будителите – ще цитирам Ботев: „а вий, вий сте идиоти”, каза от трибуната Велислава Кръстева.

Законът на ДПС беше отхвърлен при гласуването в пленарна зала.