Делян Добрев: Не става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, знаем кое е юридическото лице
По думите му след изслушването управляващите ще направят преглед на законодателството, за да установят дали КЕВР, както БНБ, например, има правомощия да се произнася по такъв тип сделки, подобна на продажбата на банки у нас
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 4
    5
Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

„Не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, защото знаем кое е юридическото лице”, каза депутатът Делян Добрев по повод скандалите с продажбата на енергодружеството.

Той коментира и думите на енергийния експерт Еленко Божков, според когото зад сделката стои сянката на премиера Бойко Борисов.

„Абсурдно звучи това, видяхте реакцията на премиера. Еленко Божков не може просто така да хвърля обвинения в общественото пространство. Много е лесно да подхвърлиш две фрази по телевизията, без да носиш отговорност за тях.”

Енергиен експерт: Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиерПо думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес партньори и Бойко Борисов, там където е „генезисът на бизнеса им”, сочи към това

Утре в Народното събрание Комисията за контрол над службите ще направи изслушване на всички институции, които имат отношение по продажбата на ЧЕЗ. То ще бъде отворено и за медиите, като на него ще присъства и Гинка Върбакова, чиято фирма „Инерком” е купувачът на ЧЕЗ.

„На този етап имаме  малко информация. Според това, което излиза в медиите, в тази сделка има две офшорки, три банки. Не знаем точната цена на сделката, но знаем, че има предварителен договор. Всички тези детайли ще ги обсъдим утре”, допълни Добрев.

По думите му след изслушването управляващите ще направят преглед на законодателството, за да установят дали КЕВР, както БНБ, например, има правомощия да се произнася по такъв тип сделки, подобна на продажбата на банки у нас.

Делян Добрев отрече да познава Гинка Върбакова.

Нов трус заради сделката с ЧЕЗ: Борисов заподозря нов сценарий за сваляне на властта (ОБЗОР)Някой иска да повтори сценария с февруарските протести отпреди 5 години, заяви премиерът

„Ще я попитаме дали наистина има осигурено финансиране, защото има писма за намерение, но те не са ангажиращи и ще я попитам какъв ще бъде размерът на акционерния капитал и кой ще го предостави”, поясни Добрев.

На въпрос дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката, Добрев каза, че не може да отговори на този въпрос, защото решението ще бъде взето след изслушванията в комисията следващата седмица.

  • 4
    5
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре