Данните, показващи редица членове, напускащи структурите на Движение България на гражданите, са фалшива новина. Това съобщи Димитър Делчев, който е  зам. –председател на ДБГ.

По думите му в заявленията за прекратяване на членство са забелязани повтарящи се подписи и шрифтове, които не съвпадат със заявленията за членство.

Делчев посочи, че е пуснат сигнал в прокуратурата за неистинни документи. „Някой има интерес да се вдига шум, че в ДБГ се случва нещо лошо. Нищо такова няма”, каза той. Обадихме се на много хора и се оказва, че голяма част от тях не знаят да има подадени подобни заявления, допълни Делчев.

Според него позицията на ДБГ против мажоритарните избори е причина да има атаки срещу тях. „Борисов иска да управлява еднолично и мажоритарния вот му изнася. Демократичната общност у нас има път напред. Важният въпрос е дали искаме честни или нечестни избори, а не мажоритарен или пропорционален вот”, добави Делчев.

Той посочи, че Реформаторският блок продължава да се среща и да обсъжда теми като избора на ВСС. Един извод от тези срещи е, че той ще бъде избран по зависим начин, защото няма сигнали от страна на ГЕРБ, че ще има независима квота.