ДБГ напуска властта при лош резултат на Трайчо Трайков на изборите
Според ДБГ президентските избори ще покажат дали избирателите на РБ подкрепят участието им в управлението
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 2
    11
Движение "България на гражданите"
Снимка: Десислава Ризова

Движение „България на гражданите” напуска властта, ако кандидатът за президент на Реформаторите Трайчо Трайков има лош резултат на изборите, обяви лидерът на партията Меглена Кунева.

Според ДБГ предстоящите президентски избори ще покажат дали избирателите на РБ подкрепят участието на Блока в сегашното управление или не.

Ако кандидатпрезидентската двойка на РБ получи чувствително по-слаб резултат от резултата на РБ на последните два избора, за ДБГ това би било знак за неодобрение.

„В този случай веднага след изборите ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт”, подчертаха от партията.

Заместник-председателят на ДБГ Димитър Танев припомни, че на парламентарните избори РБ е постигнал резултат 8,8%, а на местните - 200 хиляди гласа. Чувствително по-слаб резултат би било 160 хиляди гласа, обясни той и уточни, че 199 хиляди не е значително по-слаб резултат.

Като знак на подкрепа за участието на Блока в настоящето управление от ДБГ ще приемат съизмерим или по-добър резултат на кандидатпрезидентската двойка от този на предходните два избора, посочи Кунева.

Според ДБГ, ако коалицията се разпадне, отговорността за това ще е на партия ГЕРБ. При това положение тяхната прогноза е, че кандидатът на ГЕРБ би могъл да загуби и президентските избори. Затова от партията настояват утре да има среща в троен формат – ГЕРБ, Патриотите и Реформаторите, на която да се види дали има възможност да се разберат по основните спорни въпроси.

Днес от формацията дадоха първата пресконференция на партия от Реформаторския блок, след като в петък премиера свика извънредно заседание на правителството и постави ултиматуми към десните партии.

 

  • 2
    11
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре