ДБГ и Реформаторския блок няма да подкрепят кандидатурите за подуправители на БНБ. Това стана ясно по време на пресконференция в Стара Загора, на която присъстваше вицепремиерът по европейските политики и лидер на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева, предаде БГНЕС.

„Не поставяме под съмнение стабилността на кабинета, защото сме със сериозни намерения да свършим работата и в правителството, и в народното събрание”, коментира още тя. За съдебната реформа Кунева отбеляза, че подкрепя усилията на министъра на правосъдието и оценява положително промяната в тона и търсенето на консенсус.

„Няма да подкрепим хора, които са част от бившето управление на Централната банка, тъй като имат солидарна морална отговорност за всичко, което се случи с КТБ”, заяви Найден Зеленогорски, зам.-председател на ДБГ. Според него е въпрос на чест старите подуправители сами да напуснат постовете си.

„Надявам се Димитър Радев да преосмисли позицията си и да внесе друго предложение за подуправители, още повече, че няма и стабилно мнозинство и съгласие с тези подуправители”, допълни още Зеленогорски.

Ръководството на ДБГ и Меглена Кунева днес приключиха сесия на политическата академия на партията в Стара Загора.