Даниела Дариткова видя организиран сюжет в скандала между Плочев и Ананиев
По повод твърденията на Плочев, че е получил заплахи, тя каза, че не ѝ се видял уплашен
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Даниела Дариткова
Снимка: БГНЕС

Даниела Дариткова видя организиран сюжет в скандала между управителя на Здравната каса Камен Плочев и здравния министър Кирил Ананиев. Според нея този сюжет е с цел да се провали рамковия договор за годината.

„Притеснени от новия рамков договор са тези, които ще бъдат контролирани, защото в текстовете на рамковия договор има изисквания за много по-строг контрол и за медицинската помощ, и за лекарствените продукти. Наистина не разбирам защо точно в този момент се появи проблема с плащанията към чужди каси”, допълни Дариткова.

Тя отново коментира объркването, че изнесените от Плочев цифри не съвпадат с изнесените от Жени Начева цифри.

Шефът на НЗОК: Дължим над 271 млн. лв. на други държавиКамен Плочев твърди, че до момента НЗОК не е получила нито лев от здравното министерство

„Целият този сложен сюжет, който се разви само за една седмица в най-неподходящия момент, ни кара да мислим, че може да има заинтересовани страни”, допълни Дариткова.

По повод твърденията на Плочев, че е получил заплахи, тя каза, че не ѝ се видял уплашен. „Той каза, че е болен, че здравето му е сериозно разклатено заради този скандал, но в крайна сметка – той предизвика сам този скандал”, каза Дариткова.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре