Цветан Цветанов: Всичко свързано с организираната престъпност ми се вижда достоверно
„Боли ме за всичко това, което се случи в системата на МВР след 2013 г.”, коментира още той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 2
    5
Цветан Цветанов

„Всичко свързано с представители на организираната престъпност ми се вижда достоверно”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той направи този коментар по повод твърденията на разследващия журналист Катя Илиева, която е работила и седем години в ГДБОП, че „Килърите” готвят нови убийства и бягство от затвора.

Катя Илиева: Има сериозни данни, че "Килърите” готвят няколко покушения в моментаСред хората, които са в опасност, са Валентин Цоновски, Ася Петрова и Боян Джамалов, каза разследващият журналист

„Трябва да се проверява всяка една информация. Когато един човек иска да сподели информация и то само с определен човек като министъра на вътрешните работи, естествено, че трябва да я приемеш”, категоричен е Цветанов, визирайки среща с информатор, който е помогнал за разкриването на „Наглите”.

След убийството на бизнесмена Петър Христов стана ясно, че именно той е свързал Цветанов с този информатор.

„Единственото притеснение, което Христов е изразявал пред мен е евентуално от това, което се направи по „Наглите”, коментира Цветанов.

Той добави, че не знае нищо повече по случая, нито дали Христов е бил заплашван.

По-рано днес БСП поискаха изслушване на премиера Бойко Борисов по повод зачестилите криминални прояви в страната. Те поискаха и оставката на Цветан Цветанов.

БСП иска изслушване на премиера заради ситуацията в страната след последните убийстваОсновният въпрос е могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите

„За голямо съжаление трябва да се питаме защо една система, която беше оценявана от европейската институция и имаше одобрението на обществото, през 2013 г., когато дойдоха БСП на власт – системата рухна”, припомни Цветанов.

„Боли ме за всичко това, което се случи в системата на МВР след 2013 г.”, коментира още той.

  • 2
    5
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре