Има малко подценяване от страна на  избирателите на ГЕРБ на президентските избори, защото те нямат отношение към местните проблеми. Това обяви в предаването „Лице в лице” зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов относно резултатите от първия тур на вота за президент.

Последните данни на ЦИК сочат, че кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева е на второ място с над 3% по-малко подкрепа от кандидата на БСП Румен Радев.

Цветанов отказа да признае, че партията е подценила ситуацията и е номинирала неподходящ човек.

На въпроса това първа загуба ли е за ГЕРБ той обяви, че и на други избори партията е печелила на първи тур, но е успявала да мобилизира избирателите на втория тур.

Цветан Цветанов напомни, че Реформаторския блок днес е обещал подкрепа за Цачева на втория тур. Подкрепа обеща и бизнесменът Веселин Марешки, който на първия тур като кандидат президент получи близо 11% подкрепа.

Зам.-председателят на ГЕРБ похвали за добрите резултати Марешки и Патриотичния фронт. От изказванията на патриотите той останал с впечатление, че те няма да подкрепят Румен Радев.

Според него премиерът Бойко Борисов „много ясно” е казал, че ще подаде оставка, ако кандидатът на ГЕРБ не победи на втория тур.

Той призова избирателите да си спомнят какво се случваше, когато БСП управлява държавата.

„ДПС ще даде всичко от себе си, за да може Радев да стане президент. Скъпи приятели, може да сме направили грешки, но страната ни е пред Рубикон и ние трябва да знаем какво правим”, призова Цветан Цветанов.

Вижте повече във видеото: