Сотир Цацаров изпълнява политическа поръчка, това е първият политически арест. Това обяви в предаването „Тази сутрин” депутатът от „Атака” Десислав Чуколов, който сутринта беше на пл. „Алексанъдр Невски”.

На площада се събраха симпатизанти на партията на протест срещу очакваното задържане на лидера на „Атака” Волен Сидеров и на Чуколов по обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Двамата атакисти са призовани да се явят в следствието съответно в 10 часа и 11 часа по случая с нахлуването им в НАТФИЗ в нощта след местните избори на 25 октомври.

Протестът на симпатизантите, който беше организиран чрез партийната телевизия „Алфа”, ще се пренесе пред следствието в кв. „Овча купел”.

„Какво ще се случи с нашите арести – ще се вдигнат доходите или ще бъде спряна престъпността. Мислите ли, че в Народното събрание няма депутати, които трябва да търкат нара. Аз не съм откраднал и 50 стотинки”, коментира още пред bTV Чуколов. По думите му сред първите депутати, които трябва да бъдат арестувани, са тези от временната комисия „Сидеров”.