Цецка Цачева, припозната като „майка на нацията” от премиера при обявяването й за кандидат-президент, посочи, че Борисов се е пошегувал и явно е дал оценка за това, че тя ще изпълнява задълженията си с любов, отговорно и закрилящо – като майка.

Цачева отрече да има нужда да се извинява за цитата на Бърнард Шоу "Който на 20 г. не е бил социалист, няма сърце. Ако на 40 години си социалист - нямаш мозък", произнесен по време на дебата с ген. Румен Радев. Той е бил насочен към самата нея, а това, че левицата се е припознала значи, че „гузен негонен бяга”.

Майка на един син

„Аз съм майка на един син”, каза тя и сподели за Румен Данговски, че е обичливо и ученолюбиво дете. Той учи математика и физика в Масачузетския технологичен университет, а решението да получи образованието си толкова далеч от дома е взел сам. „Не го изпратих в Америка, всяка майка би искала децата й да са около нея. Той беше приет и във Великобритания. Но това, с което се занимава - няма по-добро за него”, посочи Цачева.

По думите й тя съжалява за отсъствието си през детството му, когато е пътувала. „Но имах по една десетминутка преди лягане, когато той си разказваше впечатленията от детската градина”.

Снимка: btvnovinite.bg

В разговор пред bTV синът на Цецка Цачева обясни, че всички успехи, които има в науката досега са лично негови, а майка му го подкрепя и съветва. Той коментира, че не се е хвалил с това, че майка му се е кандидатирала за президент на България, тъй като приятелите му не го познават в светлината на родителите му.  „Тя е страхотна майка, за всеки проблем изхожда от презумпцията, че има решение. Тя е добър житейски съветник, готви страхотно и прави много хубав кекс”, сподели още Румен-младши.

По повод приятелството си със сина на Корнелия Нинова Рафи Румен заяви, че не е странно да имат добри отношения. „Нашите родители са поели по други път и интересите ни са независими”, каза той.

Снимка: btvnovinite.bg

Винаги да правя от лимона лимонада – това е съветът, който Румен посочи, че е получил от майка си и който следва. „Колкото и да ми е трудно винаги трябва да извлека положителното и сладкото от всяка ситуация.”

Канидидат-президентът на ГЕРБ коментира, че не крие семейството си и в частност съпруга си Румен Данговски, но кампанията не е семейно състезание, а екипно. Спрямо нея и кандидатът за вицепрезидент.