Цецка Цачева ще отсъства от парламента по време на кампанията за президентския вот
Няма да съм равнопоставена с останалите кандидати, ако остана в Народното събрание, уточни тя
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Цецка Цачева, издигната за кандидат-президентът на ГЕРБ и нейното вице Пламен Манушев, ще отсъстват от парламента по време на кампанията за президентските избори.

Отсъствията им ще бъдат извинени, което означава, че ще си получават заплатите в цял размер, но Цачева е решила да дари своята за носии на Черкаските баби.

Мотивът за нейния отказ е, че няма да бъде равнопоставена с останалите кандидати за президент, ако остане в Народното събрание.

Мястото й като шеф на НС ще бъде заето от зам.-председателя на парламента от квотата на ГЕРБ Димитър Главчев. 

Цачева отказа да коментира изказването на премиера Бойко Борисов, че ако не спечелят на първия тур, ще подаде оставка. Отказвам да правя политически коментари в сградата на Народното събрание, подчерта Цачева  пред журналисти в парламента след заседание на Председателския съвет.

Красимир Каракачанов, който влезе в надпреварата за "Дондуков" 2, също заяви, че днес му е последният ден в парламента до края на предизборната кампания.

Днес в парламента се срещнаха и ръководствата на БСП и ДПС заради искания от социалистите вот на недоверие към правителството заради външната политика. След края на срещата обаче от ДПС казаха, че може да бъде искан и вот на недоверие за цялостната политика на правителството.  Какво ще се случи, ще разберем следващата седмица, тъй като предстоят още срещи.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре