Цецка Цачева: Няма да се променя конституцията, няма да се въвежда трети пол
Министерството на външните работи е изготвило меморандум, който да обясни понятията, въведени в Истанбулската конвенция
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
Цецка Цачева
Снимка: Ладислав Цветков

Няма да се сменя българската конституция, няма да се въвежда трети пол. Това обяви министърът на правосъдието Цацека Цачева в интервю за „Тази неделя” по повод спора около Истанбулската конвенция.

Защитници на Истанбулската конвенция протестираха пред парламентаСъбралите се граждани настояха за бързата ратификация на документа

Тя уточни още, че няма да се въвежда в учебната програма пояснение за пол, различен от мъжкия и женския, няма и да се признават чуждестранни еднополови бракове, защото българската конституция не ги позволява.

Цачева каза още, че Министерството на външните работи е изготвило меморандум, който да обясни понятията, въведени в Истанбулската конвенция. Този документ е готов и е раздаден на всички депутати, допълни министърът на правосъдието.

Окончателно: БСП няма да подкрепи ратификацията на Истанбулската конвенцияПричината е, че в документа има текстове, които разделят българското общество и се тълкуват разнопосочно

Във вторник – 23 януари, в 11 ч. в аулата на Софийския университет ще има широко публично обсъждане на Истанбулската конвенция. Цецка Цачева се надява това обсъждане да разсее всички съмнения относно Истанбулската конвенция.

Относно вота на недоверие, който внесе БСП, тя обяви, че е безотговорно да се твърди, че нищо не се прави в борбата с корупцията.

Вижте цялото интервю във видеото:

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре