„Ти местиш” е мотото на кампанията МестниТЕ/Избори 2015, която bTV Новините стартират по повод предстоящите местни избори. Кампанията отправя посланието, че изборите, които всеки от нас прави, определят средата, в която живеем. 

Кампанията е базирана на личните истории на шест реални героя, които разкриват собствената си мотивация за малките и големите избори в живота си, за предстоящите на 25 октомври и тези, които правят всеки ден.

Първите трима герои са социалният предприемач Симеон Василев, хирургът Петър Грибнев и гросмайсторът Мария Велчева.

Симеон е от хората, които вярват в гласуването и в това, че изборът променя живота и средата около теб. Пътува много и всеки път се връща в България, заради каузите, в които вярва.

Мария е гросмайстор, който прилага правилата в шаха – първо мисли, после мести. Смята, че да местиш, означава да правиш избор и да взимаш решение.

Като хирург Петър се среща с болни хора, а в живота – и с болно общество. Вярва, че лекарят трябва да лекува болния човек, докато болното общество трябва да се лекува с усилията на всички.

Основното послание на МестниТЕ е: Не оставяй друг да размества живота ти. Твоят избор променя средата около теб. Ти гласуваш, ти местиш!