БСП внесе три сигнала при главния прокурор за продажбата и приватизацията на ЧЕЗ
Те настояват да се изясни произходът на средствата, с които „Инерком” кандидатства за купуването активите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 0
    2
Крум Зарков

БСП внесе три сигнала до главния прокурор за продажбата и приватизацията на ЧЕЗ, съобщи депутатът от левицата Крум Зарков.

Жельо Бойчев: Държавата не трябва да става съучастник в процедурата за ЧЕЗСпоред социалиста правителството е знаело, че енергийната компания се продава

„Настояваме да се провери произходът на средствата, с които „Инерком” кандидатства за купуването на  ЧЕЗ. Да се провери и сделката по приватизацията на ЧЕЗ, която се е състояла  в два етапа, през 2004 и 2012 г.”, уточни Зарков.

Според него  продажбата на 33% от дружеството от първото правителство на Бойко Борисов се случва в нарушение на стратегически документи на държавата.

„Нарушени са  два документа и основно Стратегията за приватизация на ЕРП, където ясно е записано, че страната ни трябва да запази поне 33% от тях, за да може да знае, какво се случва там”, уточни червеният депутат.

Корнелия Нинова: Вече няма съмнение кой стои зад Гинка ВърбаковаТя повтори думи на ГЕРБ, коментира лидерът на БСП

От левицата настояват да се изясни какво се е случило с досъдебно производство, което прокуратурата е образувала през 2013 г. срещу неизвестен извършител, служител на ЧЕЗ – България. Той е бил разследван за недостатъчно грижи при управлението и стопанисването на дружеството, което е довело до големи щети.

  • 0
    2
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре