На ключов форум преди местните избори, БСП определя критериите на кандидатите за кметове и общински съветници и решава за коалициите по места.

Председателят Михаил Миков изнесе доклад за актуалната политическа обстановка, като акцентира върху социалните проблеми и нуждата от приемане на промени в социалноосигурителното законодателство.

Критериите към кметовете са да имат авторитет по места и да подкрепят платформата на БСП-Лява България, уточниха от „Позитано” 20.

Номинациите ще бъдат готови до юли. Коалициите по места ще са по преценка на структурите, но в тях не трябва да участват десни партии.

Още е рано да се мисли за обща кандидатура за президентските избори с АБВ, коментираха социалистите

БСП търси талант

„Да са професионалисти – например, за листите на общинските съветници да са специалисти в различни сектори, за да могат да покриват отделните комисии”, посочи Корнелия Нинова.

Янаки Стоилов подчерта, че основните критерии са свързани с авторитета на кандидатите, както и с „ангажираността им с националната предизборна платформа на БСП, която разбира се те ще имат възможност да развият конкретизират и съобразят със съответните условия”.