БСП търси коалиция в лявото с АБВ и „Движение 21”. Партията на Корнелия Нинова се срещна последователно и поотделно с АБВ на Георги Първанов и „Движение 21” на Татяна Дончева.

Разговорът с АБВ започна с думите на Първанов „събрахме се". Двете партии обявиха, че имат обща идейна основа, но дали ще се стигне до обща кандидатура зависи най-вече от преговорите и номинациите.

 Първанов обяви, че е важно кандидатурата да е избираема и достойна, а Нинова - че трябва да е обединител на нацията и социален президент.

Номинациите и в двете формации ще текат до 25 юли, а днес имена не са обсъждани.

След обсъжданията с „Движение 21” Нинова коментира, че има еднакви разбирания по „няколко теми, които бих обобщила така: промяна и победа.”

Нинова отбеляза, че това е първата среща с „Движение 21“, след като допитването в БСП показва, че са желан партньор за широка коалиция в ляво за президентските избори.

Нинова уточни, че става въпрос за промяна на модела на ГЕРБ, но в друг контекст. Лидерът на БСП отбеляза, че моделът на ГЕРБ е провал във всички сфери и в частност президентската институция.