БСП се отрекоха от скандалното определение за Народния съд
В декларация по повод провеждането на Луковмарш в София те казаха, че Народният съд е бил „необходимо и неизбежно военновременно правосъдие”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    1
БСП
Снимка: bTV

Пореден политически сблъсък в парламента – десницата и левицата се скараха как да бъде определена дейността на Народния съд.

Вчера в позиция на БСП по повод провеждането на Луковмарш в София се казва, че Народният съд е бил „необходимо и неизбежно военновременно правосъдие”.

България почита паметта на жертвите на комунизма и на Народния съдПредложението да се отбелязва днешната дата е на президентите Желю Желев и Петър Стоянов

След острите обществени реакции, от БСП изтриха това изречение от декларацията си. Те се разграничиха от него, като обещаха да накажат виновника, но не казаха кой е той.

„Днес ръководството на БСП е в ситуация, в която пропагандира тезата, че има два вида политическо насилие – лошо, преди 9 септември 1944 г. и добро – след 9 септември 1944 г.”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

Междувременно в сградата на Министерския съвет зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев направи официално изявление срещу провеждането на Луковмарш в събота.

Той коментира, че би се радвал Луковмарш, който е „марш на омразата”, да не се проведе, защото може да навреди на страната ни и на нейния имидж в този исторически момент.

  • 0
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре