БСП подкрепи Валери Жаблянов и се извини на репресираните през комунистическия режим
"Смятаме, че дневният ред в обществото е съвсем друг и различен“, каза Кирил Добрев
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    17
Кирил Добрев
Снимка: БСП

БСП не подкрепя исканата от ГЕРБ оставка на Валери Жаблянов, но се извинява на репресираните през комунистическия режим, каза пред медиите зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, предаде „Фокус“.

„Беше проведено съвместно заседание на Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП и на ръководството на ПГ на „БСП за България“. Повод на днешното заседание беше исканата оставка на зам.-председателя на НС Валери Жаблянов. Искам да припомня, че БСП има позиция от 1991 г.“, заяви Добрев.

ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламентаТой посочи, че не вижда повод за това

„Като приема политическата отговорност на своята предшественичка за допуснатите от нея грешки и деформации БСП се извинява на всички граждани на страната, включително и на партийните членове, които през този период бяха незаконно, необосновано или несправедливо репресирани, тероризирани или унижавани. Досега не е имало партиен орган, който да преразгледа или да направи друга позиция. По този повод ИБ на БСП не подкрепя исканата от ГЕРБ оставка, няма основание за нея нито в правилника на НС. Смятаме, че дневният ред в обществото е съвсем друг и различен“, каза още Кирил Добрев.

На „Позитано” ръководството на партията се събра по-рано днес, за да обсъди исканата оставка и позицията си.

  • 4
    17
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре