БСП иска закрито заседание на НС заради информация за СРС-та на политици и журналисти
Социалистите викат в парламента Бойко Рашков
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    6
Бойко Рашков
Снимка: btvnovinite.bg

БСП иска изслушване в пленарна зала при закрити врата на председателя Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков. Това заяви на брифинг в парламента Славчо Велков от БСП, който е зам.-председател на Комисията за контрол над службите и прилагането на специални разузнавателни средства.

Той обясни, че вчера комисията е заседавала с участието на главния прокурор Сотир Цацаров и на Боян Магдалинчев от ВСС, като освен приемането на доклада за дейността на бюрото за 2016 г. е бил обсъждан и въпрос към Рашков, свързан с медийни публикации „за нерегламентирано подслушване на цитирам „политици, магистрати и журналисти с цел сплашване”.

Бойко Рашков пред bTV: Ще оповестя данни за нарушения от ДАНС в процедурите по подслушване Най-малко 180 са случаите за една година, в които съдии от СГС са подписвали неправомерно разрешения за използване на СРС-та

„Рашков отговори общо на въпроса, предвид факта че не беше подготвен за такъв въпрос, без да конкретизира имена”, поясни Славчо Велков. Според него около думите на Рашков има „тревожни факти и данни” и това е сред поводите да поискат изслушването.

Ако бъде прието, това ще се случи между 29 ноември и 2 декември.

  • 0
    6
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре