Представители на БСП и ДПС внесоха в деловодството на Народното събрание 69 подписа на депутати и мотивите за вот на недоверие към правителството заради провала в здравната политика, предаде БГНЕС. Това е първият вот на недоверие към втория кабинет на Бойко Борисов.

Народните представители, подписали се под мотивите са от БСП, ДПС и двама независими.

Има индикации, че и други парламентарни групи, след като обсъдят мотивите, могат да се присъединят към вносителите на вота и евентуално да го подкрепят, поясни депутатът от ДПС Хасан Адемов. Той добави, че има предвид БДЦ.

Двамата независими депутати, подписали се заедно с народните представители от БСП и ДПС, са Велизар Енчев и Георги Кадиев.

Вотът на недоверие е форма на диалог между управляващи и опозиция, но надеждата е да има корекция в този сектор, коментира Хасан Адемов от ДПС.

"Атака" са информирани, че ще има вот, оттук нататък изборът е изцяло техен, добави Емил Райнов от БСП.

На въпрос дали с вота опозицията няма всъщност да сплоти мнозинството Райнов коментира: "Напротив, може би ще изясним къде е разделителната линия и за тези, които хем са във властта, хем се титулуват като опозиция". 

Вотът е срещу това управление, което трябва да си ходи, добави Райнов.

"О, вече? След 1 месец спазми? Вижте - не очаквам този вот на недоверие да успее”. Това заяви в Народното събрание здравният министър Петър Москов, час след като депутатите внесоха вота на недоверие.