„Единствената причина да подадем оставка е да не се пролее и капка кръв. И затова днес мотивът за траура е този, че този човек, Пламен, който е от протестите, проля своята и затова сме го взели като решение”. Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Защото той имаше кауза, и затова вчера взех това решение, което вие подкрепихте, разбира се, да обявим днес ден на траур. Такива има, мисля, два случая, в които е обявявано за един човек траур в държавата. Този човек имаше кауза. Аз много внимателно слушах, когато говореха неговите приятели. Не го познавам, но този човек е отишъл да търси някаква справедлива кауза, това, което всъщност ние винаги сме искали. Властта е на хората, те излъчват управлението, то трябва да бъде такова, че хората да са доволни. Това можем да направим само в този момент за него. А оттук нататък всички други да си направят изводи“, допълни Борисов.

Премиерът в оставка започва заседанието с надежда. „Това, което сме направили, ще бъде оценено. Това, което не можахме да направим, трябва бързо да влязат в програмите ни конкретно две неща: заетост и доходи”. Това е заявил премиерът в оставка Бойко Борисов на последното заседание на Министерски съвет, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на правителството.

„Всичко останало, което сме правили, хората го одобряват. Това, че правим спортни зали, това, че правим метро, това, че правим магистрали, това, че правим жп линии, пречиствателни станции, училища, детски градини, паркове – няма кой да не го признае. Доходи и увеличаване на заетостта. Това са двете неща. Да, ще кажете, това е много вляво - такъв е животът. Не може човек, който е без работа, да излезе и да му харесва паркът, не може. Това трябва да ни е в ума и в програмите”, констатира Борисов.

Не липсва и увереност в кабинета, че стореното няма да остане недооценено. „Няма как съдиите да не харесват, че им правим съдебни палати, няма как Агенцията по вписванията да не харесва, че има сграда, няма как. Няма как в университета в Пловдив да не са доволни, че им даваме на мястото на казармите да си развият парк и общежитие. И не е само тук, същото е и във Варна - готови", казва още премиерът в оставка.

Традиционно не липсват шеги и закачки в срещата на министрите. „Ние вместо да си правим плакати, снимки и разни клипчета, където да ме слагат с Костов заедно да правя „Ку-ку!“ зад него или той зад мене, или щуротиите им, след малко - знаете, че ловешка област е единствената област, в която нямат катедрала и владиката Гавриил сега ще дойде в 11.30 часа – 500 000 лева от субсидията на партията ще преведем на владиката за катедралата, за да се довърши, за да има Ловеч храм в центъра”, хвали се още Борисов.

В тази връзка се намесва и вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов. „Снощи съм разговарял с главния мюфтия и в рамките на днешния ден той ще ни даде възможност, първо да прецизират някои обекти, като джамии, за които да могат да бъдат осигурени също средства”, информира той.

„За ужас на враговете съм добре. Вече си правя разходки по час време, час и нещо. Надявам се тук до седмица да съм стабилизиран, така че няма да им доставим това удоволствие в никакъв случай. Аз винаги съм работил за кауза с душа и със сърце и затова така ми се отрази. Но истински искам България да продължи по пътя си и да се гради, а не да се руши и да се троши”, завърша Борисов с оптимизъм.

  • Косачът от село Бъзън празнува оставката на кабинета
  • 400 жители на Бисер подкрепиха ГЕРБ
  • В първите месеци парламентът се занимаваше с битови проблем
  • Последно заседание на 41-ото Народно събрание
  • Цветанов към полицаите: Всеки от вас изпълни достойно професионалните си задължения
  • Жертви на „Наглите”, „Октопода” и „Килърите” на отчета на Цветанов
  • С един крак извън властта, Павлова обеща готова "Тракия" до лятото
  • Десислава Атанасова даде заявка за участие в изборите
  • Основна грешка на ГЕРБ - съсипването на малкия и среден бизнес
  • Тройната коалиция води в състезанието по мерене на магистрали