В огледалото винаги съм виждал себе си, каза в Брюксел на въпрос на кореспондента на bTV Десислава Минчева премиерът Бойко Борисов.

„Амбициите ни са да направим България пример. Ще го направя”, отсече премиерът.

Ще бъдат спрени и други обществени поръчки, каза още Борисов при пристигането си на европейската среща на върха в Брюксел. По думите му още утре ще бъде стопирана поръчката за Зимния дворец.

Снимка: МС

"Нямам нужда да ме подкрепят, имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Имам тази воля и ако искат всички да ми обявят война, защото виждате – в огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще ви го докажа, ако някой още не се е убедил в това“, категоричен беше Борисов.

„Вече месец гръцката държава не се намесва по никакъв начин за затварянето на нашите граници и днес ще го кажа и на Съвета. Два пъти говоря с Ципрас и съм се опитал да запазя в максимален обем добрия тон, колегиалността. Позицията ни е не само вече много твърда, не става въпрос дори за средства и това, което губим. Това е целенасочено отношение към България, защото други пунктове не се затварят“, каза още министър-председателят.

Ето и пълния отговор на Борисов на въпроса на bTV:

Въпрос от Десислава Минчева, bTV: Г-н Борисов, много станаха догадките кой какво вижда в огледалото. Моля ви, кажете, вие какво виждате в огледалото?

Бойко Борисов: По тази опорна точка не мога да говоря. В огледалото винаги съм виждал себе си. А когато си дадох сметка след Лондон, за което благодаря на това момче, че дори може да витае съмнение върху моята честност и принципност, мисля, че реакциите са повече от ясни. Трябва да ви кажа, че амбициите са ни да направим България пример. Ще го направя.