Бившият премиер Бойко Борисов ще внесе сигнал до Сотир Цацаров заради информациите за записани негови разговори.

„Отивам да внеса сигнал до главния прокурор за това, което се говори тези дни, за записи от дома ми, за предупреждението от Местан и Цонев, че такива записи ще излизат, отново по старата ченгеджийска схема – през вестник „Галерия”, някой уж дал, някой уж притежавал, някой уж еди какво си казал”, заяви Борисов.

Той уточни, че сигналът е срещу журналиста от вестника Кристина Патрашкова, която твърди, че изданието разполага със записи на разговори между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков, проведени в дома на лидера на ГЕРБ в Банкя.

„Аз съм убеден, че такъв запис не може да има, защото ние тримата никога не сме се събирали. Още в Пловдив, като бях на детската градина, ви предупредих, че подслушват телефона ми, за да може след това към жълтите вестници да се изнесат подобни пикантни информации”, посочи Борисов.

Той обяви, че за последно се е виждал с Първанов, докато е бил премиер, а последният е бил президент. „Бях премиер, това си спомням. Той беше президент или не беше, нямам спомен, в последните му дни. Пихме кафе в неговата резиденция, когато още бях премиер. От тогава не съм го виждал”.

„Не мога да разбера как месеци наред се говори, че нашето правителство подслушвало, за нито един никъде не излезе запис, освен от моя дом. Затова сега отивам при прокурора, в деловодството да си внеса жалбата и се надявам този път извършителят да бъде задържан, наказанието е 10 години затвор”, възмути се Борисов.

„Така навремето стана спекулацията с монтажа, манипулирания запис, който изтече по Мишо Бирата. Така в момента се готвят да пуснат някой манипулиран запис”, продължи той.

„Полицейщина с цензура”

Виждате месеци наред Петното, Шамара стояха все при Орешарски, безчинстваха по всички предавания на „България с цензура”, видно е”, заяви Борисов и показа пред медиите видео, в което се вижда дружески разговор между Николай Бареков и Бисер Миланов-Петното. "То е Русе, то е Асеновград, то е София, то е пред моята къща, месеци наред”, заяви Борисов.

Тук възмущението на Борисов достигна връхна точка. „Аз питам – кога по управлението на ГЕРБ някой е подслушвал къщата на Станишев, на Доган, на Местан, това, което се прави в момента с нас. Аз не мога да разбера дали ние сме правова държава вече – такава полицейщина, да арестуват фенове (говори за футболните привърженици, които МВР „профилактира” в нарушение на конституционните им права), да ми обсаждат къщата. Подготвил съм в сигнала към главния прокурор – дори двувратото „Паджеро”, което навремето аз съм ги купувал тези коли за МВР. Със снимачките ги слагат на улицата над нас, все едно са без шофьор, но камерите им работата, за да засекат кой влиза, в дома ми, и се правят, че не подслушват и не проследяват. Написал съм му го. Двувратото „Паджеро” ние го оборудвахме навремето, просто са забравили”, посочи Борисов.

От тоалетната в Банкя до Уотъргейт

Борисов определи твърденията за негови разговори с Първанов и Румен Петков като „международен скандал” и обяви, че „сега тук ще стане български Уотъргейт”.

„Или ще кажат кой от кръга и обръчи от фирми си позволява да сложи подслушвателна или проследяваща апаратура на един опозиционен лидер на най-голямата партия”.

„Уж Цветанов има дела за подслушване, а ние нямаме една флашка да покажем, а всички те знаят от тоалетната до кой ми идва в дома и това се смята за нормално и медиите ме питат какво сме си говорили. Това не е демокрация, това е полицейщина и диктатура”, заяви Борисов.

„Когато излезе разговор на Станишев, или на Моника, или на който и да е било, може да питате мен - от Цветанов ли, от филанкишията ли го имате. Излиза тя и казва – те се срещат и има комуникация. Кой може да ми бърка в телефона и да ми слуша комуникациите с който искам, къде го има това? Вместо да говорим за това, че ще взимат нов дълг от 3 милиарда, вместо да говорим за Волен Сидеров и затова, че вчера го скриха БСП и ДПС, ние говорим дали е идвал някой у нас. Това си ми е суверенната къща, родната ми къща, може да идва който иска”, каза още Борисов.

„Давам на прокурора и чакам отговор – да намерят кой. Той си каза кой е. Един човек занесъл запис. Този човек трябва да бъде арестуван, докато каже кой му даде записа. Иначе ще считам, че е политическа поръчка от обръча от фирма към нас като опозиция. Ако пък са го манипулирали, съответно да задържат тези, които манипулират записи”, пожела Борисов.

„Давам пример – когато хванаха американците, че подслушват Меркел, нито един журналист не попита какво е говорила Меркел по телефона. Всеки пита кой ще понесе наказателната отговорност, че си е позволил да го прави нерегламентирано”.

В крайна сметка Борисов отрече да прави коалиция с Първанов. „ГЕРБ и АБВ нямат никакви уговорки и никога няма да направят коалиция, докато аз съм председател на тази партия, това е важното, което трябва да знаят българските граждани”, заключи той.