Не виждам нищо лошо в едно партньорско учение между 7, 8, 10 държави. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира реакциите у нас, след като американският военен министър обяви, че в България ще бъдат разположени танкове и артилерия, а само два дни по-късно започна и учение с участието на бойни машини от САЩ.

„Става въпрос, от това, което знам от министъра, че това са стари задължения, още от 2006 година. Даже още по времето на Станишев за подписани заяви Борисов”, като подчерта, че нищо ново не е приемано от Министерски съвет.

„Вярно, проруски или антиамерикански сили винаги се възбуждат от такава тема, защото кой иска да му идва въоръжение в страната – никой”, коментира министър-председателят. По думите му, този тип теми трябва да се разискват в парламента с участието на военния министър, „въпреки че не е нужно (...) но за да се успокоят хората”.

Борисов изрази мнение, че сега не е най-добрият момент да се говори за покупка на нови изтребители: „Имаме доста социални теми, които искам да покрием”.

По неговите думи съществуват възможности за ремонт на българските МиГ-29 в Полша.