Премиерът Бойко Борисов изтълкува решението на ДСБ да излязат в опозиция като начало на предизборна кампания за президентския вот на лидера на партията Радан Кънев.

„Считам, че започва предизборната кампания за президентските избори. Разбира се, пожелавам им успех, ако това им е тактиката, но никога не трябва, ако сме истински родолюбци, да залагаме човешки съдби, да залагаме стабилността и ако щете, цялата държава, заради една или втора лична амбиция”, подчерта министър-председателят в Разлог.

„Можехме да седнем и да търсим вариант за общ кандидат за президент, ако е толкова силно желанието”, отбеляза Борисов. „Надявам се на мъдрост. Вярно е, че веднъж като направиха анонс, няма как да се дръпнат назад , но малко спокойствие и такт”, призова той.

Стабилността от моя страна няма да бъде нарушена, а и нищо не го налага, категоричен беше премиерът.

„Само преди месец и половина имаше избори, знаем резултатите какви са. Нищо добро не би ни донесло след 2 месеца да има други или по-точно по-различно от това, което е”, каза още премиерът.

Той допълни, че е разговарял с всички свои министри, които са свързани с Реформаторския блок.

„През това време, което сме работили, те винаги са били мои и аз техен – били сме един много добър екип”, отчете Борисов.

Той и регионалният министър Лиляна Павлова откриха днес официално близо 110 км рехабилитирани участъци от второкласните пътища Разлог - Садово и Юндола - Разлог.