Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна. Настоявам занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант. Министерският съвет е една от институциите, която по закон използва „Авиоотряд 28“. Аз лично заявявам, че отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда и при бъдещите ми работни полети такъв няма да има”.

Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук, ден след като обществената поръчка за кетъринг на борда на Авиоотряд 28, бе осветлена от медиите. Документът бе публикуван на страницата на държавния авиопревозвач на 26 март.

От нея става ясно, че в рамките на 40 000 лева висшия еталон на властта ще се храни с високозвездно меню, когато пътува по въздух. Сред предвидените храни и напитки рязко се откроиха омари, скариди, екзотични плодове и уиски с черен етикет.

 

Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. След като се запознах с екзот...

Posted by Boyko Borissov on Tuesday, March 31, 2015

 

Колко ни струва менюто на управляващите във въздуха - темата продължава утре в "Тази сутрин" по bTV!