SMS-ът ми го препрати мой съветник, не е от член на ВСС. С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналист навлизане в парламента, предаде „Фокус”.

Припомняме, вчера във ВСС стана скандал, след като председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов показа препратено му от премиера съобщение, в което член на съвета „рапортува” на министър-председателя, че съдебните кадровици на са разрешили той да бъде привикан във връзка с казуса „Яневагейт”.

„Той самият сутринта е казал „да извикаме пак Борисов на етичната комисия, макар че той няма да дойде, на негово място аз не бих дошъл”. За това аз му го и препратих”, каза Борисов.

Борисов подчерта, че има „прекрасни отношения” с Лозан Панов.

Той припомни, че Лозан Панов го е било страх и е внесъл молба за отказ от участие в процедурата за избор на председател на ВКС, след като го удря кола, но именно Бойко Борисов е човекът, който го е убедил, че нищо няма да му се случи: „Пратих тогавашния главен комисар и полиция, за да го охраняват и да му покажат, че свободата и сигурността е гарантирана”.

По повод самото си идване във ВСС, премиерът обясни, че от 12 ноември насам е бил канен неколкократно от кадровия орган.

„Когато вчера се повдигна отново тази тема, аз станах и отидох, обясних не на закрито заседание на етична комисия, а на открито пред всички медии, защото заседанията се предават. Отидох казах всичко, което имах да казвам по темата и си отидох”, поясни Борисов.

В отговор за обвинението към Лозан Панов, че прави политика и с какво той прави такава, министър-председателят отговори: ”В неговото изказване, той започна да ме пита защо моята парламентарна група в парламента е гласувала по един или друг начин, което не е негова работа”, заяви Борисов.

Той отново подчерта, че не е говорил със съдийски шефове за „опраскване” на магистрати.