Единствено политическата воля е тази, която може да реши въпросите, свързани с корупцията. При мен в ГЕРБ имам цяла армия жени, които не само че са много работливи, но и изобщо никой не може да заподозре в корупция. Това заяви в добричкото село Стожер премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

„Спомнете си от 1990-1991 година нататък колко служби за борба с корупцията бяха създадени - ЦСБОП, ДАНС, БОРКОР, специализирана прокуратура, специализиран съд... Единственото, което решава въпросите, е политическата воля”, посочи министър-председателят.

Този му коментар идва на фона на успехите на специализираните звена за борба с корупцията в съседна Румъния и призивите у нас да се създадат такива.

Борисов заяви, че контрабандата е най-висшата степен на корупцията и по думите му има материален индикатор за това как работят службите - данъците и митниците, за събираемостта в бюджета.

„За двата месеца - януари и февруари, сме събрали над 550 000 000 лева повече в сравнение със същия период на миналата година. През този месец се движим в порядъка със 150 000 000 лева повече”, каза премиерът.

Той изрази убеденост, че събраните средства спрямо миналата година ще бъдат поне с милиард лева повече.