Ден, след като прокуратурата започна проверка в правосъдното министерство по вестникарска публикация и няколко часа след като премиерският съветник Яне Янев, депутати, прокурори, съдии и съдебни кадровици скочиха срещу ресорния министър Христо Иванов, Бойко Борисов призова за диалог в името на реформата.

„Държим да бъде извървян пътят на съдебната стратегия и да бъдат извършени необходимите реформи, които да гарантират по-добра работа на съдебната система. Призовавам всички политически сили да не хвърлят излишна енергия в неконструктивни посоки и да се консолидираме, включително и опозицията, за да намерим консенсус в Парламента и да подкрепим съдебната реформа”, написа премиерът в своя Facebook профил.

Той подчертава, че са необходими големи усилия за продължаването на приетата вече Стратегия за съдебна реформа.

 

Държим да бъде извървян пътят на съдебната стратегия и да бъдат извършени необходимите реформи, които да гарантират по-д...

Posted by Boyko Borissov on 9 юли 2015 г.

Борисов коментира и новия „фронт” срещу Христо Иванов – че е убеждавал немски депутати да обвържат приемането на България в Шенген с реализацията на съдебната реформа: „Разговарях с моя екип от МС, които са присъствали на срещите на министър Христо Иванов в Бундестага. Те също потвърдиха, че министърът не се е изказвал срещу приемането на България в Шенген”.