Призовавам министърката на регионалното развитие още днес да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София при Гара Яна. Управляващите не бива да се гаврят с хората, като ги карат да пътуват в тапи и задръствания по този участък.

Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус". Вчера стана известно, че отсечката, дълга близо 9 км, ще бъде пусната в понеделник след 14 ч. Причината за забавянето е че все още пътят няма акт 15. Специална комисия от Агенция "Пътна инфраструктура" работи за по-бързото издаване на документа.

"След като ние сме построили връзката за магистралата, единственото, което те могат да направят, е да я пуснат", заяви Борисов.

В добричкото с. Църква той не пропусна да коментира и отхвърленото президентско вето, наложено върху актуализацията на Бюджет 2013. „Докараха си автобусите, вкараха ги в зоната за сигурност, за да могат след това да излязат. Просто това е правено само по време на възродителния процес и съжалявам, че сега го правят и ДПС, заедно с тях”, заяви Бойко Борисов.

Той допълни, че от ГЕРБ са положили огромни усилия да се спре струпването на хора около Парламента, за да не стане „голяма беля”.

Борисов посочи, че Пламен Орешарски е опровергал Сергей Станишев от парламентарната трибуна, „че е лъжец”, заради твърдението месеци наред, че имат да връщат 800 млн. дълг,, взет от ГЕРБ. „На 4 април ЕК е превела всички пари до стотинки обратно”, допълни Борисов.

„Не е необходимо да се лъже от страна на правителството и да се обяснява, че ГЕРБ е похарчило парите, „което е лъжа”, каза експремиерът и добави: „Благодаря на Орешарски, че опроверга лъжите на Станишев”.
 
"Аз съм убеден, че изборите ще бъдат предсрочни и то скоро", каза още лидерът на ГЕРБ.