Бойко Рашков: Делото „Гатев” цели да смачка бюрото
Изкушавам се да дам информация за нарушенията на ДАНС, каза директорът на бюрото за контрол на СРС-тата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    1
Бойко Рашков
Снимка: Ладислав Цветков

Делото срещу зам.-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Георги Гатев е с цел да се смачка бюрото. Това обяви в интервю за „Тази сутрин” директорът на бюрото за контрол на СРС-тата Бойко Рашков.

ДАНС отне достъпа до класифицирана информация на Георги ГатевПричината е, че е ненадежден и не може да пази информация

В средата на годината ДАНС отне достъпа до квалифицирана информация на Гатев с мотива, че той се е срещал с обвиняеми магистрати и им е давал съвети как да опишат жалби до бюрото за СРС-тата.

Изкушавам се да дам нарушенията в ДАНС – има драстични и многобройни нарушения, каза Бойко Рашков. Той уточни, че ще коментира делото „Гатев”, след като се произнесе Върховният административен съд (ВАС).

На въпрос колко политици, магистрати и журналисти са били подслушвани той отговори, че е по-важно от бройката е кой и за какво е използвал тази информация.

БСП иска закрито заседание на НС заради информация за СРС-та на политици и журналистиСоциалистите викат в парламента Бойко Рашков

Рашков обяви, че през 2016 г. чрез СРС-та са били наблюдавани 2794 души, от които процентът на политици, магистрати и журналисти не е голям – 10%.

Вижте цялото интервю във видеото:

  • 2
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре