Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с руския главен прокурор Юрий Чайка, който е на посещение у нас. Новината за провелите се в сградата на Министерския съвет разговори, дойде от пресцентъра на държавното обвинение. От официалните снимки става ясно, че в срещата са участвали и руският посланик н.пр. Анатолий Макаров и българският обвинител №1 Сотир Цацаров.

Премиерът Борисов е отбелязал, че имаме интерес руски туристи да посещават България и е благодарил на службите на двете страни, че са осигурили спокоен сезон. Той и Чайка са обсъждали „актуални теми по линия на сигурността и борбата с тероризма”.

Освен това министър-председателят е обърнал внимание на търговско-икономическите отношения между България и Русия и е изтъкнал взаимната полза от развитието им.

Вчера руският главен прокурор пристигна на визита у нас. Личността му е свързана със сериозни скандали и обвинения в корупция и репресии, заради които беше приет американският закон „Магнитски”. Това стана и причина политици и активисти да настояват за бойкот на посещението. Вчера Чайка и Цацаров проведоха среща, след която стана ясно, че са водени разговори по темите „борба с тероризма” и (което беше спестено в официалното съобщение от българска страна) съдействие за екстрадиция, правна помощ, претърсвания, изземвания и конфискация на имущество.