Премиерът Бойко Борисов се обяви против спирането на преговорите между Европейския съюз и Турция. „Ако днес приемем решение, че Турция е наш основен противник и прекратяваме преговорите с нея, какво правим с южния фланг на НАТО”, припомни премиерът.

Тази вечер европейските лидери обсъждат невъзможното ѝ за момента присъединяване към съюза по настояване на германския канцлер Ангела Меркел.

Липсата на напредък по финансовите условия за напускането на Великобритания пък внесе напрежение на работната вечеря. Намирането на компромис по брекзит в момента изглежда трудно постижим.

Темата ще бъде обсъждана отново утре.

Междувременно Борисов коментира и темите от вътрешната политика. Той препоръча на лидера на БСП Корнелия Нинова да погледне към своите редици, по повод исканите от левицата оставки на Валентин Радев и Валери Симеонов.

„Нека си вземе там на онези търговците по Русе, на депутатите, където купуваха гласове. И тогава да иска на патриотите”, каза премиерът.

Брюксел беше и място за нов коментар на премиера относно парите за военни самолети.

„Като харчим толкова пари, хайде да похарчим няколко милиарда за самолети. Друг иска за танкове. Трети за артилерия. Като ги питаме кой е противникът се усукват”, коментира той.