Михаил Миков е прав, че стабилността е крехка. В момента тя се дължи само на моите здрави нерви. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на Третата политическа академия на "Жени ГЕРБ" във Велико Търново.

По думите на Борисов проблемите в момента са повод за политически проекти. Премиерът добави, че двата най-големи съда в България, ВКС и СГС, имат ново ръководство, което „за радост Радан харесва”.

„С цялото ми уважение към г-н Лозан Панов, но той беше избран от този Висш съдебен съвет в този мандат на това правителство с правосъден министър, излъчен от това правителство”, допълни още Борисов.

Премиерът припомни и за направените промени в Конституцията. „С тези малко депутати, които имахме ние и реформаторите, това не можеше да ни мине през акъла. Въпреки всичко положихме големи усилия и го направихме – разделихме ВСС на две колегии – това, което никой не е очаквал, че някога ще стане”.

„В пазарлъци за правителство ние няма да участваме – то или няма да се състави, или ще се състави някакъв тип „Орешарски”, допълни още премиерът. „Ние сме партията балансьор в държавата. Преди беше обратното – ДПС най-малката партия-балансьор между големите БСП, СДС и НДСВ”, каза още Борисов.

Премиерът пожела успех на БСП, ДПС, „Атака” и ДСБ ако планираният вот на недоверие мине. „Тогава, логиката е те да съставят правителство”, смята Борисов.

По повод предстоящите президентски избори Бойко Борисов уточни, че партията не е свалила доверието си от Росен Плевнелиев. „Той също би могъл да бъде пак наша кандидатура”, допълни той.

Премиерът уточни, че в набелязаните за кандидати на ГЕРБ за президент има и няколко жени, но това предстои да се уточни.