Предприемачът и бивш депутат от „Атака” Николай Пехливанов беше назначен от правителството за областен управител на София, съобщиха от „Дондуков” 1.

Назначението не е изненада - преди дни Волен Сидеров обяви, че двама бивши негови депутати ще станат областни управители. Единият е вече утвърденият на поста Пехливанов, а другият е доскорошното парламентарно (и не само - б.р.) "острие" на националистите Илиян Тодоров.

Пехливанов беше народен представител в 41 НС, като напусна групата на националистите след скандал през 2012 г.

Той внесе кандидатурата на Ясен Тодоров за член на Висшия съдебен съвет. Последният е един от съдебните кадровици, които най-яростно атакуват реформаторски настроеното малцинство във ВСС.

Година по-рано Пехливанов беше издигнат от „Атака” за кандидат-кмет на София. При представянето на кандидатурата му скоро след безредиците пред софийската джамия, Волен Сидеров анонсира, че ако победят на местния вот, ще спрат озвучаването на мюсюлманския храм.

Строителен инженер по образование, Николай Пехливанов е бивш служител на строителния контрол, който развива бизнес в сферата на недвижимите имоти. Една от сделките му, която привлече медийно внимание, е покупка за над 2 млн. лв. на къща в центъра на София от издателката Ирена Кръства, майка на депутата от ДПС Делян Пеевски.