„Тук съм, за да вдигна завесата, а всички, които скачат срещу мен, не искат това да се случи. Определено съм ядосал страшно много хора, които са изчервени от това, че някой ще вдигне завесата. Тогава може би ще се види наистина, че уродливото лице е друго”. Това заяви пред журналисти председателят на Комисията по културата и медиите в НС Слави Бинев след днешното ѝ заседание.

На него екипът на Министерството на културата отказа да присъства "в знак на солидарност с тревогите, притесненията и острото недоволство на творческите гилдии от избора на председател на тази комисия".

Ръководствата на БНТ и БНР също заявиха в обща декларация, че няма да отидат на днешното заседание на комисията по култура и медии, оглавявана от Слави Бинев. Според тях председателят на комисията води преднамерена кампания срещу обществените медии.

В коментар на бойкота Бинев заяви, че комисията е мястото, където трябва да се водят разговорите: „Всичко останало са циркове, от които никой няма да спечели”.

На въпрос дали ще си подаде оставката, той отговори, че ще използва всяка секунда, за да обясни, че клишето, което са му сложили, няма нищо общо с работата, която иска да свърши.

„Ровенето ще продължава”, обяви Слави Бинев и заяви, че ще направи всичко възможно да защитава интересите на творците и медиите да заработят свободно.